M.Farhan

2017'de Bulut Eğilimlerini Arıyor: IaaS'den PaaS'a RAD'a (Hızlı Uygulama Geliştirme)



Beni "Teknoloji Fırtınası Kovucu" olarak tanımlayabilirsiniz. Teknoloji dünyasında uzun zamandır birlikte oldum ve yüksek performanslı bilgi işlem ve 3D grafikler dahil olmak üzere bir ton serin teknoloji üzerinde çalıştım. 90'lı yıllar. 2000'lerde uygulama performans yönetimi patladığında oradaydım. En son olarak, 2010'da bulut bilgi işleminde ve DevOps / CI / CD'de derinlemesine çalıştım. Bugün, 2017'deki en sıcak bulut trendlerinden birini kovalıyorum: düşük kodlu uygulama platformlarıyla hızlı uygulama geliştirme.

BT ve Bulut Trendleri: Otomasyon Gizli Sos

Son birkaç yıldır gördüğüm trend, BT süreçlerini iyileştirmek, BT sorunlarını çözmek ve BT hizmetlerinin sunumunu hızlandırmak için sürekli artan otomasyon kullanımı.

Toplam Uygulama Geliştirme Süresi
Örneğin, bulut bilişim gerçekten otomasyonun sıradan sorunlara (bir sunucuyu ayakta tutmak gibi) uygulanmasıyla ilgilidir; böylece IT, ilginç zorluklara odaklanabilir. Sürekli entegrasyon ve sürekli dağıtım, otomasyonu uygulama testi ve dağıtım sürecine uygular. Bu yaklaşımların ve teknolojilerin kökleri, çıktıyı hızlandırmak ve hataları azaltmak için tekrarlanabilir görevleri yerine getirmek için otomasyon uygulamaktır.

Bir Kitap Satıcısının Otomasyonla Dünyayı Nasıl Değiştiğini


Bulut bilgi işlem çağının başlangıcında, hizmet olarak altyapı (IaaS), "bulut" da çalışan kaynakları hesaplamak için isteğe bağlı erişim elde etme imkanı sundu. Yani, bir düğmeye basarak, bir BT operasyon ekibi üyesi tercih edilen özelliklerine göre tasarlanmış tamamen işlevsel bir "sunucu" hazırlarlardı. Bu nasıl oldu? Otomasyon sayesinde! Jeff Bezos'un www.amazon.com'un (kitapçı) internetin ilk günlerinde kendi patlama büyümesini hafifletmek için nasıl kolayca ölçeklenebildiğinin anahtarı, otomatik olarak "makine görüntüleri" veya sanal makineler yaratacak ve hazırlayacak araçların oluşturulması idi. .

IaaS, altyapı teslimini hızlandırmak için otomasyon kullanmaktadır.
Amazon'daki ekip, bu otomasyon uygulamasının gücünü gördü ve birçok başka kuruluşun bu kabiliyetten yararlanabileceğini fark etti. Daha sonra Amazon Web Services ve EC2 IaaS hizmetlerini başlattılar; bu servis, dahili olarak oluşturdukları otomasyon teknolojisiyle güçlendirildi. Bu teknoloji, onları halka açık bulut alanının lideri olmasına izin veren şeydir.

Geliştiriciler daha hızlı hareket etmeyi istiyorlardı

Bir Hizmet Olarak Altyapı yardımcı oldu, ancak uygulama geliştirme ekipleri daha fazlasını istiyor. Otomasyonun, bir sunucu çalışıldıktan sonra bile gerçekleşmesi gereken manuel görevlere uygulanabileceğini fark ettiler: uygulama kütüphaneleri, ara katmanlar ve araçlar kurulumu ve yapılandırılması. Uygulama yığınının hesaplama altyapısının üstüne kurulumunu otomatikleştirmek, geliştirme ekiplerinin işe aldıkları işi hemen yapmasına izin verir - kodlama ve uygulama geliştirme.

Yani, bir hizmet olarak platform (PaaS) doğdu. PaaS (orijinal formunda) ile bir geliştirici, uygulamayı kodlamak için doğrudan IDE'sinde çalışmaya başlayabilir. Çevreye erişim verildi, uygulama dili, ara katman yazılımı, veritabanı ve diğer hizmetleri seçmek için birkaç butona tıklandı ve daha sonra otomasyonla kuruldu. Daha sonra uygulama için gerçek kodu yazma sürecini titizlikle inceledi. Kod tamamlandığında "dağıt" düğmesini tıklattı ve kod otomatik olarak derlendi, test edildi ve dağıtıldı.

PaaS, uygulama yığınlarının dağıtımını hızlandırmak için otomasyonu kullanmaktadır.
DevOps Kural # 1: Herşeyi Otomatikleştir

Çoğu PaaS platformu, kesintisiz entegrasyonu ve / veya DevOps takımını içerir; bu da, otomasyonu son uygulamayı taramak, test etmek, aşamaya koymak ve dağıtmak için kullanır. Bugün, "PaaS" terimi lehte tükeniyor gibi görünüyor. Fakat bu "Bulut Uygulama Platformları", çekim ve popülerlik kazanmaya devam ediyor çünkü bir uygulama oluşturma, dağıtma ve çalıştırma sürecinin birçok sıkıcı adımını otomatikleştiriyorlar.

DevOps, kodlanmış uygulamaların üretime taşınmasını hızlandırmak için otomasyonu kullanıyor.
Bulut uygulama platformları, IaaS'nin yararlarını, hesaplama altyapısının (konteynerlerde giderek artan şekilde), otomatik olarak uygulama yığınının sağlandığı PaaS ve test ve dağıtım otomasyonlu DevOps / CI / CD ile birleştirilmesini sağlar. Bu otomasyon, daha önce manuel süreç olan görevlerin çoğunu hızlandırarak, uygulamaların ve BT hizmetlerinin hızlandırılmasına yardımcı oluyor.

Bu resimde yanlış olan ne?


Öyleyse, nerede olduğumuzu görelim.

Hesaplama altyapısının hazırlanmasını otomatikleştirdik.
Uygulama ve veri yığınlarının hazırlanmasını otomatikleştirdik.
Uygulamalarımızı el ile kodlamak zorundayız.
Otomatikleştirilmiş uygulama testleri, aşamaları ve dağıtımı yaptık.

Bu resimde yanlış olan ne? Peki, potansiyel olarak uygulama projesi zaman çizelgesinin en uzun parçası olan kodlama evresi, otomasyonun diğer aşamalardan gelen net faydalarından yararlanmıyor. Bu saçma görünüyor, değil mi?
Blogger
Disqus

1 komentar

Hello my friend Muhammad....

Balas

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER