M.Farhan >

CLCA soğuktan bitkiler korumak için ipuçları



Bir bitkinin soğukluğa dayanma yeteneği, bitki türleri, bitki koşulları, yılın zamanı ve ne kadar düşük sıcaklık ve ne kadar hızlı sıcaklık düştüğü ve dondurmanın süresi gibi birçok faktöre bağlıdır. Hasar geçici solma, kararmış yapraklar veya duygusal yapraklardan ve tomurcuklardan veya bitkinin ölümünden olabilir.
 
Sıcaklık kademeli olarak düşerse, bitkinin daha soğuk sıcaklıklara alışması daha kolaydır. Ani sıcaklık düşüşleri, çabuk donma veya uzun süren donma, bitkileri öldürebilir veya zarar verebilir. Erken çiçek açma, genç ihale bitkileri, ampuller, meyve ve kuraklık veya kök hasar görmüş ağaçlar ve çalılar zarar görmemesi için özel koruma gerektirebilir. California Landscape Müteahhitler Birliği (CLCA), kış soğuk ve ani sıcaklık düşüşlerinde bitkilerinizin korunmasına yardımcı olacak bazı öneriler sunmaktadır.


Donma hazırlığı

 
Sağlıklı, sulu bitkiler, yeni ekilen bitkilerden veya hastalıktan, kuraklıktan, böceklerden veya uygunsuz bakımdan zayıflatılmış bitkilerden soğuktan yaralanmaya karşı daha dirençlidir. Bitkileriniz soğuk havadan daima kurtulsa bile, bitkileriniz hastalık, kuraklık vb. Etkilenir veya zayıflarsa, bu sene ek koruma düşünebilirsiniz.
Kısmen kompostolan bir materyalin malçlenmesi, bitki köklerini korumanın en iyi yollarından biridir. Zira toprağın izole edilmesine, ısı kaybının azaltılmasına ve sıcaklık dalgalanmalarının asgariye düşmesine yardımcı olur. Köklerin korunması, soğuktan kurtulmaları için gereklidir. Bununla birlikte, malç bitki kökünün toprakla buluştuğu alanın dışına çekildiğinden emin olun, böylece kök çürümeyecektir.
Ayırt edici malzemeyi ayda bir kez kontrol ettiğinizden emin olun ve nemin aşağıda toprağa ulaştığından emin olun. Yabani ot blokaj malzemeleri, plastik veya malç altındaki neme karşı diğer engelleri kullanmaktan kaçının; böylece su köklere ulaşabilir. Ayrıca, kuru alanı bulursanız, Aralık ayı ortasında veya Ocak ayının ortasında kurak alanların bir kısmını suya ihtiyacınız olabilir.
Bir don beklendiğinde, bitkilerinize birkaç gün önceden iyi bir sulama yapın. Nemli topraklar gün boyunca ısıyı emer ve soğuk bir gecede dışarı yayar. Yeterli nem içeriğine sahip aktif bitkiler donma hasarına daha iyi direnebilir. Bitki yalıtımı ve korunmasına yardımcı olan bir buz örtüsü yaratmak için bitkiler de sislerle yavaşça püskürtülebilir. Donma sıcaklıklarının hemen önüne koruyucu bir kapak ile su uygulanması donma hasarının azaltılmasında son derece yararlı olabilir ve aynı zamanda bir cankurtaran olabilir.
Konteyner bitkileri, soğuk hasarlara karşı özellikle duyarlıdır; çünkü kökleri, sıcaklığa alışmaya ya da soğuğa tolerans yeteneğine sahip değildir. Onların toprağı sınırlı bir alanı kaplar ve her taraftan soğuktan etkilenir. Çok soğuk bir gecede zeminin donması çok daha üstünde durabilir, ancak bir kabın içindeki zemin neredeyse hava kadar soğuk olur. Konteyner santrallerini korumanın en iyi yolu onları kapalı garaja getirmektir. Kontak fabrikasında barınak yapıyor olabileceğiniz herhangi bir kertenkele, kurbağa veya diğer yaratıkları getirmediğinizden emin olun. Ayrıca, sıcaklık şokundan kaçının ve ısıtmalı bir alana koymayın. Hava geliştikçe en kısa sürede onları derhal dışarıda bırakın.
Eğer bitkiler içeriye getirilemiyorsa, bunları evin önüne ya da korunaklı bir yere ya da saçaklar altına ya da bir araba parkuruna koyun, hafif bir battaniye, çarşaf, masa örtüsü, polipropilen malzeme, özel bitki örtüleri veya gece için diğer kumaş. Evin güney ve batı tarafları genellikle en sıcaktır. Konteyner hareket etmek için fazla büyükse, konteynırın etrafına malç koyabilir veya tabanı bir battaniye veya başka bir bezle sarabilirsiniz.
Bir bitkiyi kumaşla kaplamak, aşırı soğuk hava koşullarında bir bitkiyi korumanın en etkili yollarından biridir. Kapağı, ısıyı yakalayabilmek için yere kadar uzandığından emin olun. Bitkiler ısı üretmez, ancak toprak yapar. Kayalar ve clothespins kapağı tutmaya ve bitkiyi elementlerden daha iyi izole etmeye yardımcı olan etkili yollardır. Sıcaklıklar donma sıcaklığının üstünde olduğunda günlük kapakları çıkardığınızdan emin olun. Islak bir bezin ek ağırlığı narin dalları kırabilir. Bitki çevresindeki odun kazıkları veya domates kafesleri örtüleri yapraklardan yukarı kaldırıp tutabilir. Küçük bitkiler, bitkinin üzerinde ters yerleştirilmiş karton kutularla kaplanabilir.
Bitkilerinizi örtmek için plastik malzemeler kullanmayın. Plastik, dokunduğu yaprakları soğuk bir gece yakabilir ve havayı bitkiye de keser. Buna ek olarak, gündüz daha düşük sıcaklıklara kadar gece düşüklerinden bitkiler alarak bir sera olarak işlev görür. Bu hızlı sıcaklık değişimi ciddi dondurma hasarına neden olabilir veya bitkiler için ölümcül olabilir.
Genellikle kapsayacak kadar büyük büyük ağaçları korumak için kullanılan bir yöntem, gövdeleri Noel ışıklarıyla sarmak ve bütün gece bırakmaktır. Küçük pırıltılı ışıklar ve LED ışıkları ısı üretmez, bu nedenle etkili olabilmesi için daha büyük ampullere ihtiyacınız olacaktır.
Dondurucuda ve kar yağarsa ne yapacağım?
 
Dondurma sırasında eğer zemin
Blogger
Disqus

Tidak ada komentar

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER