M.Farhan

Soğuk Hava İçin Manzara Hazırlığı



Komşularımızın kuzey tecrübesiyle karşılaştırıldığında hiçbir şey olmamasına rağmen, Florida kışın soğuk havaya bürünür ve hatta bazı bölgelerde donar. Doğru planlama ve bakım, peyzaj bitkilerinin yaşamı ve ölümü arasında fark yaratabilir.

Dondurmadan Önce


Bölgenizde donma veya don oluşması öngörülürse, ihale saksı bitkilerini daha sıcak, korunaklı alanlara taşımaya hazır olun. Bitki örtüleri ve don battaniyeleri envanterinizi kontrol edin, böylece zaman geldiğinde hazır olursunuz.

Yıl boyunca uygun bakım bitkiler soğuk havalarda bir kenar verecektir. Bitkiler, soğuk hava sıcaklıklarını daha iyi tolere eder ve sağlıklı olduklarında yaralanmadan daha hızlı iyileşirler.

Unutmayın, geç sonbaharda veya kışın soğuktan duyarlı bitkiler dölleme. Gübre uygulaması özellikle soğuk yaralanmaya açık yeni büyümeyi teşvik edecektir. Yeni budama yapılan bitkiler soğuk hasarlara karşı daha hassastır, bu nedenle ilkbahara kadar budama ertelenir. Kuzey Florida'da, soğuk hardy çeşitleri seçin veya hassas bitkileri, korunan alana taşınabilecek kaplarda tutun.


Bitkilerinizi Soğuktan Korumak


Florida'daki kış sıcaklıkları öngörülemez; hava kontrol ederek bitkilerinizi koruyabilirsiniz. Sert bir dondurma esnasında, bitkileri örterek koruyabilirsiniz, ancak kapakları örter. Toprağa tamamen dokunacak şekilde döşemeyi unutmayın; zemin ısısının altına sıkışabilmeniz için. Ek ısı için kapağın altında bir elektrik ampulü eklemeyi düşünün. Soğuğa duyarlı tesisiniz tamamen örtülemeyecek kadar büyükse, gövdeyi birkaç kat bez veya gazete ile sarın. Sıcaklık donma sıcaklığından sonra yükselirse kapakları çıkarın.

Bahçıvanlar bitkileri soğuktan korumak için pek çok yöntem kullanır, ancak bazıları pratik değildir ve hatta tehlikeli olabilir.
Muhtemelen donma esnasında havai sulamayı kullanmayı duymuşsundur. Böyle sulama yapmak, sulama sistemlerinin bu amaçla tasarlandığı çiftliklerde işe yaramaktadır. Dondurma öncesi su, bitkileri korumak için bu yöntemin sıcaklık yükselmesinden birkaç saat sonra sürekli olarak çalışmalıdır. Evde sulama sistemleri ile basitçe suyu boşa harcıyorsunuz demektir. Buna ek olarak, ev sulamasının koyduğu su miktarı, bitkilere zarar verebilecek ağır buza dönüşebilir.

Eğer çabalarınıza rağmen - bitkiler soğuktan zarar gördüyse, hasarı gidermek için acele etmeyin; Sadece baharı bekle. Soğuk yaralamış bitkiler hasarın altında filizlenecek, böylece tam olarak nereye budamak istediğinizi tam olarak değerlendirebilirsiniz.

Bulunduğunuz bölgede soğuk havalarda bitkilerin korunması hakkında daha fazla bilgi için, bulunduğunuz ilçenin Uzatma bürosuna başvurun.
Blogger
Disqus

Tidak ada komentar

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER