M.Farhan >

Neden Peyzaj Tasarımcıları Kentlerimizin Geleceği İçin Anahtarı Olacaktır?



Çoğu insan için, iyi tasarlanmış kamusal alanlarda dışarıda vakit geçirmek şehir hayatının en önemli unsurlarından biridir. Peki neden onları tasarlamak için nispeten az zaman ve para harcıyoruz? Metropolis dergisinde ilk kez "Açıkhava Mekanları Tasarlamak Şehirlerimizin Geleceği için hayati önem taşıyor" olarak açıklanan bu makalede, açık mobilya tasarımcısı Landscape Forms'tan tasarım ve pazarlama başkan yardımcısı olan Kirt Martin, peyzaj mimarları ve endüstriyel Kamusal alanda çalışan tasarımcılar kentlerimizin sağlık ve mutluluğunun anahtarıdır.

Açık alanlarda zamanımızı hepimiz hazinelendiriyor. Öyleyse neden dikkatimizi çok az tasarımlarına ayırıyoruz?

Site-mobilya endüstrisinde bir tasarımcı olarak, insanların dışarıda bıraktıkları değerden her zaman merak duyuyorum. Karşılaştığım kişilere, New York, Chicago veya Paris gibi harika bir şehir ve orada olmanın en çok hatırladıkları şeyleri tanımlamalarını istemekten hoşlanıyorum. Veya rüya tatilinde harcamak için 25.000 dolar kazansalar, nereye gideceklerini ve ne yapacaklarını sorarım. Ünlü bir kentin ya da vahşi yaşamın içine girdikleri sevdikleri anıları, genellikle tek bir şey dışında birbirleriyle çok az ortak noktaya sahiptir: Onların en unutulmaz ve anlamlı deneyimleri neredeyse daima açık havada yapılır.




Bu resmi kaydedin!

 Yves Behar ve füze projeksiyon tarafından tasarlanan Çoğaltılmışlık koleksiyonu. Peyzaj Form İzniyle Nefis Koleksiyonu, Yves Behar ve füze projeksiyonu tarafından tasarlandı. Peyzaj Formlarının Niteliği İzniyle
Yeşil kentsel alanlar da dahil olmak üzere insanların doğaya erişimi olan bölgelerde daha sağlıklı ve daha eğlenceli olma eğiliminde olduklarını gösteren çalışmalara sahibiz. Açık alanlar, toplum hayat, sağlık ve sağlıklı yaşam alanlarında ve çevredeki ekonomik faaliyetlerin üretimi açısından, en az maliyet yaratan bazılarıdır ve en yüksek yatırım getirisini ödeyebilirler. Genç profesyonellerden emekli olanlara kadar daha fazla insan kentlere geri döndükçe, yeşil kamusal alanlar ve canlı cadde manzaraları, genellikle konut sakinlerini ve işletmeleri çekmek için temel faktörler olarak gösterilir.

Buna rağmen, açık alanlara binalara ve iç mekanlara verdiğimiz değer ve maddi desteği vermiyoruz. Binaların ve iç mekanların metrekarelik dolar değerini hesaplarız, ancak açık havada bir kare ayak için aynı şeyi yapmayın. Tasarlanmış açık alanlar için güçlü bir iş durumu oluşturmadık - bu davayı yapabiliriz ve yapmalıyız. Ayrıca, kamusal ve özel sektöre ait açık alanlarda tasarımın ve inovasyonun gerisinde kaldığına inanıyorum ve bu zorluğun üstesinden gelmenin ilk adımı, onları en iyi şekilde tasarlamış olan profesyonel mimarların yetenek ve yeteneklerini daha iyi kullanmaktır.


Bu resmi kaydedin!

 Landor Associates tarafından tasarlanan Central Park Conservancy Geri Dönüşüm Sistemi. Landor Associates tarafından tasarlanan Landscape Forms Central Park Conservancy Geri Dönüşüm Sisteminden Görüntü Nezaketinden. Peyzaj Formlarının Niteliği İzniyle
Bu, peyzaj mimarlığında gerçekten önemli bir şey söylemesi insanlık tarihinde bir zamandır. Dinlemeliyiz Peyzaj mimarları, bütüncül düşünceyle köklü bir disiplin uygularlar. Doğal çevreyi, yapılı çevreyi ve aralarındaki arayüzü anlarlar. Açık hava alanlarını şekillendirmede ve halkın bu konudaki bilinirliğini artırmada liderlik etmeye ideal bir biçimde hazırdırlar.

High Line ve Millennium Park gibi son zamanlarda düzenlenen yüksek profilli projeler en yüksek siparişin pozlandırılmasını sağlamış ve bunlardan sorumlu yıldız peyzaj mimarları halkın dikkatini çekmiştir. Ancak açık alan tasarlama ve planlama merkezinde olması gereken, yetenekli, esinlenmiş peyzaj mimarlarının bir birliği de var.


Bu resmi kaydedin!

 Anish Kapoor'un Chicago'daki Millennium Park'taki "Cloud Gate" heykeli. Image © Urban Land Institute Chicago'daki Millennium Park'ta Anish Kapoor'un "Cloud Gate" heykeli. Görüntü © Urban Land Enstitüsü
Bu aynı zamanda endüstrinin yapıcı bir rol oynayabileceği bir zamandır. Bu alanların şekillendirilmesine ve etkinleştirilmesine yardım eden site öğelerini sağlayan bizleri yapmak zorundayız ve bu meydan okumayı üstlenmekten heyecan duyuyorum, iyi tasarlanmış açık alanlar için yatırım getirisi için durumun değerlendirilmesi için yöntemler araştırmaktan heyecan duyuyorum. topluluk, kimlik, refah, çevre ve harcanan dolar açısından. İnsanlara mükemmel açık hava deneyimleri yaşatmalarına yardımcı olmak için standart çöp kutusu, bisiklet rafı ve tezgahın ötesine geçen yeni ölçeklenebilir çözümler ile yenilikleri artırmaya odaklanıyorum. Açık havada sadece kapıdan yarım inç başlıyor, bu nedenle binalarda bitişik alanlar için yeni fikirlere ihtiyacımız var. Ayrıca teknolojiyi kamusal alanlara, ancak çevrenin özel niteliklerine saygı gösterecek şekilde entegre etmeliyiz.

İşten heyecan duyuyorum ve peyzaj mimarları ve diğer tasarım uzmanlarıyla işbirliği içinde site-mobilya endüstrisindeki herkesin farkındalığı arttırıp, bellek ve anlam yaratan açık alanlara daha fazla yatırım yapmasını sağlayabileceğine inanıyorum. Kentsel anlamda fark yaratabiliriz
Blogger
Disqus

Tidak ada komentar

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER