M.Farhan >

The Future of Landscape Architecture


Dünya Peyzaj Mimarlık Ayı yaklaştıkça, mesleğin bulunduğu yere ve nereye gittiğini öğrenmek için ekibimizle birlikte oturduk. Analizlerini aşağıda görebilirsiniz.


Peyzaj mimarisinin önümüzdeki 10 yıl içinde nasıl büyüyeceğini ve gelişeceğini düşünüyorsunuz? Mesleğin yerini nereden görüyorsun?


Kelly Van Elders: Özellikle geliştiriciler olmak üzere giderek daha fazla insan, peyzaj mimarlarının iyi tasarlanmış projelerinin başarıya ulaştığını görürken, daha önemli bir takım üyesi veya iş başında proje lideri olacağımıza inanıyoruz. Çoğu zaman, biz alt-danışman olarak biz daha fazlasını sunabiliriz. Örneğin, sağlıklı ve yaşayan toplulukları oluşturma yönünde hareket artıyor ve bu tesislerin çoğunun bina ve site tasarımının kapsamlı entegrasyonu gerekiyor; bu da mükemmel olduğumuz bir şey.

Mitch Zeller: Hem kamu hem de belediyeler kaliteli açık hava alanlarına sahip olmak istedikleri için açık hava tasarımına daha fazla önem verilecek. Sahadaki rekabetin artmasıyla yeni ve yenilenmiş projelerin genel kalitesi iyileşmeye devam edecektir. Gelecekte, bir projenin ön ucundaki tasarım meslekleri arasında daha güçlü bir ortaklık olacak ve böylece, site tarafından sunulan etki ve fırsatlar araştırılacaktır.

Rachel Fox: Umarım önümüzdeki 10 yıl içinde peyzaj mimarisi, toplumsal eşitlik, çevre yönetimi ve yaşanabilirlik için daha büyük bir savunucudur. Eğitimlerimiz, sistemleri anlama ve değişimi katalize etmek için fikirlerimizi iletmemize olanak tanır.

Shannon Gordon: Geleneksel plan ve eskizlerin aksine, mesleğin bilgi temelli, politik bir platforma doğru gittiğini görüyorum. Bu yaklaşımı mutlaka kabul etmemem mümkün olmasına rağmen, eğitim artık bu bağlamda. Günümüz mezunları ve eski peyzaj mimarları arasındaki uçurumu kapatmak bir meydan okumadır.


Kayıtdışı, peyzaj mimarlığı alanını nasıl etkiledi?

Kelly: Deneyimli profesyonellerin kalitesini hala benimsemekte çok daha yüksektir. Duruşma döneminde, birçok peyzaj mimarı mesleğin dışında kalma veya kendilerini korumak için herhangi bir fırsat bulma konusunda seçim yapmalıdır. Mekanlardaki bu tecrübenin genişletilmesi, birçoğunun aksine sahip olamayacağı bir şeydir. Genel tecrübeleri çeşitlendirmeye yardımcı oldu ve kaliteli projeler ve müşteriler için daha fazla takdir kazanmamıza yardımcı oldu.

Mitch: Uzun süredir projelere fon sağlanamadı. Şimdi, insanlar, tasarımın her yönü için yenilenmiş bir gençleşme ile tekrar yaratılabilecek şeylerden dolayı heyecanlı.

Shannon: Mesleğe resesyon zordu. Birçok profesyonelin yanı sıra kaliteli öğrencilerin de alanı terk etmesine neden oldu. Şimdi, yeni ve deneyimli adaylar için birçok fırsat bırakarak peyzaj mimarları eksikliği ile karşı karşıyayız.

Peyzaj mimarlarını öğrenmek için hangi hizmetler şaşkın olur ki?

Kelly: Kamu güvenliği, madencilik, kıyı şeridi ve banka restorasyonu, transit, tabela ana planları, yaban hayatı yönetimi ve yaşam alanı restorasyonu, mezarlık tasarımı, kayak tatil beldeleri, kaykay parkları gibi sektörler içindeki roller ... Devam edip gidebiliriz.

Mitch: İşbirliklerimden veya devam eden projelerden bazılarını açıkladığımda, hep insanların yaptıklarımdan sürekli şaşkın ve heyecanlı olduğunu fark ettim. Ayrıntılı avlu tasarımından devasa arazi gelişmelerine kadar arazide geniş bir proje yelpazesi bulunmaktadır.

Rachel: İnsanlar, peyzaj mimarlığını sadece bahçeler tasarlamaktan çok daha fazla öğrenmenin sürpriz olacağını düşünüyorum. Mesleğimiz, insanların dünyadaki deneyimini iyileştirmenin yollarını bulmada üstünlük sağlamaktadır. Bazen bu güzel bir bahçe ile yapılmaktadır, ancak sıklıkla yayalar için daha güvenli koşullar yaratan, akarsularımızın ve nehirlerimizin su kalitesini geliştiren ve herkesin özgür, kaliteli rekreasyona erişmesini sağlayacak sokak manzaraları tasarlayarak elde edilmektedir.

Shannon: Bina duvarlarının dışındaki her şeyi tasarlamanın yanı sıra, çoğu durumda, bazı peyzaj mimarları binaların dış estetiği için de tasarım yönü sağlar.
Blogger
Disqus

Tidak ada komentar

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER